EK Poolbiljart

19-31 juli 2018

Het was een grootse zomer voor het Nederlands poolbiljart! De jubileumeditie van het EK Poolbiljarten vond deze zomer plaats in de Koningshof in Veldhoven – dezelfde plek waar bij het laatste EK Pool in eigen land (2005), Nederland zulke geweldige successen boekte.

Ditmaal werd het nog grootser dan destijds. Het ongekende aantal van 650 sporters speelde hun wedstrijden tussen 19 en 31 juli op liefst 60 (!) pooltafels.


Meer dan 650 deelnemers

Het Europees Kampioenschap Poolbiljarten 2018. Locatie was het Hotel & Conference Center “Koningshof” in Veldhoven. Speeldata waren 19-31 juli 2018. Direct na afloop van het EK vond ook nog de Eurotour plaats, van 2 tot 4 augustus op dezelfde locatie.

Het betrof een jubileum-editie, het 40e Europees Kampioenschap onder de vlag van de EPBF, de European Pocket Billiard Federation. Om dit te vieren was een groots evenement opgezet, bestaande uit een EK Heren, EK Dames, EK Rolstoel, EK U23, EK U19, EK U17, EK Girls, EK Seniors, en EK Ladies. Er werd op liefst 60 (9ft) pooltafels gespeeld in de disciplines straight pool, 8-ball, 9-ball, 10-ball en teams. Aan dit EK deden 650 sporters uit 40 Europese landen mee.


Meer info:

Een terugblik leest u op www.poolbiljarten.nl

Officiële EK website:
https://europeanpoolchampionships.eu/

 

Naast dit hoofdtoernooi voor de topsporters was een scala aan side events opgezet voor speciale doelgroepen, zoals het Holland House (de place to be tijdens het EK) en SmartPool:
Dit om te zorgen voor geen tijdelijke maar blijvende impact van het EK, om een enorme boost te geven aan poolen bij de jeugd, en vanwege een belangrijke maatschappelijke component: zorgen over de afnemende belangstelling van scholieren voor bètavakken en van beroepen in de techniek. Met SmartPool werd een creatieve en sociale activiteit als poolbiljart ingezet om moeilijke wiskundige vraagstukken uit te leggen, en leuker te maken! En, hiermee dus een bijdrage te leveren aan meer interesse in bètavakken of technische beroepen.